Gerard Ketelaars biljartkampioen van Ameland 29 januari

De afgelopen week stond Ameland in de ban van de biljartsport.

Traditiegetrouw wordt dit evenement (20ste keer) in de laatste week van januari gehouden over het gehele eiland op 8 locaties.

De vrijdagavond vinden de finales plaats in de Boeg van Klein Vaarwater

te Buren. Dit jaar gingen de beste 16 spelers, in 2 categorieën, de strijdt

aan om de begeerde titel in de wacht te slepen.

In de kwartfinale waren de uitslagen eenzijdig duidelijk, maar in de halve en de finale moesten meerdere partijen in de laatste beurten nog worden beslist. In de eindstrijd om algeheel kampioenschap moesten de winnaars van cat.A  Gerard Ketelaars (32 car.) tegen cat.B  Marten Pieter Faber (16 car) het tegen elkaar opnemen. De zeer ervaren Gerard, 73 jaren jong, trok de winst naar zich toe met 37 om 16 caramboles. Zo mag Gerard nu één jaar op de wisselbeker passen en hij kreeg daarnaast als kampioen een nieuwe Adem-keu overhandigd door Jan Kiewiet van de commissie. Uitslagen: Cat. A 1ste Gerard Ketelaars, 2de Piet Visser, 3de Frank de Jong en 4de Marchel Kolk. Cat.B 1ste Marten Pieter Faber, 2de Marit Brouwer, 3de Cor Bakker en 4de Fenny Russchen. De hoogste serie werd gemaakt door Jan.W.Wijnberg met 40 caramboles terwijl Marjan Veenstra procentueel de hoogste had met 10 caramboles. De clubkampioen ging dit jaar met een minimaal verschil naar Hollum met 126.29 %.

Bart Molenaar bedankte namens commissie de sponsoren, de locaties,

de wedstrijdleiders, de commissieleden, de bediening in de Boeg,

de ruim 70 aandachtige toeschouwers en de deelnemers voor hun

sportieve bijdrage voor het doen slagen van het toernooi.

Tevens ging er dank uit naar Hendrik Mosterman die al jaren de wedstrijduitslagen verwerkt en op het internet plaats onder de naam

www.biljarttoernooi.nl. Ook werd hier aandacht gevraagd voor 2011

dat het toernooi niet in de laatste volle week van januari zal zijn, maar van 31 januari t./m 4 februari 2011.

Het eerst volgende toernooi is het 7de Amelander driebanden toernooi dat op 12, 13 en 14 maart 2010 in Boeg van Klein Vaarwater te Buren wordt gehouden waarvan de inschrijving reeds vol is. (verslag Bart Molenaar)