Mysterie GROEN licht opgelost 26 januari 2012  

Geachte bezoekers,

Eerst het mysterie van het zogenaamde poollicht maar eens uit de doeken doen, (1 april is hier iets eerder gevallen).
Dinsdagavond laat op de strandovergang, tussen 11 en half 12 nog gekeken of er wat te zien was.
Ja een heldere lucht met lampen van schepen aan de horizon en een mooie sterrenhemel. Er waren meer personen op de strandovergang om te kijken of er wat te zien was van het poollicht.

Dit is niet best zei 1 van de andere nieuwsgierigen, staan we hier te turen naar het noorden en we hebben geen groen licht, wie heeft er groen licht!!! Dat heb ik wel, er zit een groene zwaailamp op de ambu zei ik. Die aangezet en van het schijnsel van het licht zijn foto’s gemaakt met de mobiele telefoon en ik heb een aantal gemaakt met mijn gewone toestel.

Van deze foto's zijn direct een paar via de mobiele telefoon op twitter gezet en beste lezer u wil niet weten hoe druk het werd binnen een kwartier nadat het op twitter stond.
Ik weet niet hoe dat werkt, heb het nog nooit gedaan, iets op twitter gezet. Er is ook een wat rode foto de verspreid en dat was het schijnsel van een achterlamp van een auto, ook die foto is daar gemaakt.

Er kwamen steeds meer bezoekers en er werd gevraagd waar het groene licht was, en ik kon met een stalen gezicht zeggen dat het weer wat bewolkt werd en het licht verdwenen was, ja de zwaailamp uit gezet.

Ik heb in mijn verhaaltje ook nooit gezegd dat het poollicht was, heb de foto’s gemaakt op de strandovergang in Nes en dat klopte helemaal.

We hebben veel plezier gehad met de vele reacties.

Onderstaand de originele foto's zo ik ze gemaakt had en later iets bij gesneden.