Kinderhulpverleningsboekje voor GHOR (Grootschalige Hulpverlening Onder Rampomstandigheden)  geÔntroduceerd op Ameland 13 januari 2010

Woensdagmiddag 13 januari is er een nieuw hulpmiddel, kinderhulpverleningsboekje voor alle leden in Nederland van de SIGMA (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie) geÔntroduceerd. De introductie van het boekje werd op Ameland gedaan daar het idee om zo'n boekje te maken op Ameland is geboren. Nadat verpleegkundige Gijsbert Zijlstra 2 jaar terug een boekje heeft gemaakt voor alle Ambulancediensten in Groningen, Friesland en Drenthe, kwam verpleegkundige Tineke Kooiker van de ambulancedienst op Ameland met het idee dat zo'n boekje er ook moest komen voor de SIGMA leden. Wat houdt het boekje in, alle medicatie die wordt gebruikt in de grootschalige hulpverlening staat erin beschreven en dan exact de hoeveelheid die er bij kinderen maximaal mag worden toegediend op gewicht van de patiŽnt. Het scheelt rekenwerk voor de hulpverleners, ambulancemedewerkers en artsen en wat natuurlijk veel belangrijker is medische fouten te voorkomen door het geven van teveel medicatie aan een patiŽnt. Gijsbert Zijlstra is door het ministerie van binnenlandse zaken, waar de GHOR onder valt benaderd om ook zo'n boekje te maken. Het voorontwerp van het boekje is door vele specialisten in Nederland gecontroleerd en gecheckt op fouten voordat het naar de drukker ging daar er natuurlijk geen fouten in mogen staan.

Een dankbetuiging voor Tineke Kooiker naar aanleiding  van het idee voor het kinderboekje.

Verpleegkundige Gijsbert Zijlstra en maker van het boekje wordt bedankt door medewerker van het ministerie.

Leden van de SIGMA-groep Ameland samen met een aantal leden van de ambulancedienst en medewerkers van het ministerie van binnenlandse zaken.

En toen was er Koffie

En natuurlijk bij zo'n feest een stuk taart voor de aanwezigen.