Motorvakantie groepsreis Thuringerwoud voormalig Oost-Duitsland juni 2009

In juni heb ik ook nog buiten mijn reis naar Oostenrijk deelgenomen aan een motorgroepsreis via Horizon motorreizen naar het Thuringerwoud in voormalig Oost-Duitsland. De groep bestond uit ongeveer 20 personen en vanaf Ameland waren we met 2 deelnemers. Elke dag was er een toertocht uitgezet van tussen de 200 en 300 kilometer. Door de lengte van de tochten over de vele binnenwegen waarbij de snelheid vaak niet hoger was dan 40 km per uur heb ik niet veel fotomomenten gehad. De heen en de terugreis hebben we de tijd voor genomen en beide in 2 dagen daar het van en naar het hotel waar we verbleven bijna 700 kilometer was.

Rustmoment op de heenreis

Halverwege de heenreis een hotel gevonden in de buurt van Helmsted, bij de voormalige grensovergang Oost en West Duitsland.

Het eten mocht ons goed smaken.

En het bier ook

Het terrein van de voormalige grensovergang bij Helmsted tussen Oost en West wat nu een soort van openlucht museum is.

Pauze en ondanks de navigatie werd ook de kaart geraadpleegd.

Hier moesten we tijdens een toerrit met een klein pontje over een rivier met de vele motoren.

Rustmoment en koffiedrinken.

Bezoek aan Medlareuth, een dorp dat voorheen in tweeŽn was gedeeld door oost en west en nu grotendeels een museumdorp is. Als u ooit eens in de buurt bent zeker een bezoek waard.

Dit op een slootje lijkend watertje is een klein riviertje en loopt dwars door het dorp en was de officiŽle grens tussen oost en west.

Geen schaatsen maar een eigen gemaakt hulpmiddel om over het ijzeren gordijn te klimmen.

Als je als garage geen autobrug hebt is dit ook handig.

Uitzicht vanaf de hotelkamer.

Inmiddels op de terugreis naar Ameland en een pauze moment.

Op de terugreis overnacht op de Bikersfarm in Dulmen, vlakbij Munster en voor motorrijders zeker eens een bezoek waard voor een overnachting of een langer verblijf. Zie www.bikersfarm.de